BCR se alătură programului Generația Tech inițiat de Digital Nation și oferă burse gratuite de specializare pentru formarea în IT & digital a 60 de tineri din județul ALBA.

Tinerii între 17-25 de ani din județul ALBA pot participa gratuit la cursurile de formare în competențe digitale și dezvoltare web pentru începători sau avansați.

Programul va începe pe 15 septembrie 2021, iar tinerii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până pe 12 septembrie pentru unul dintre cele 60 de locuri disponibile, la adresa GeneratiaTech.ro/ALBA.

La finalizarea celor 4 luni de program, fiecare participant va avea deja un portofoliu de proiecte care să îl ajute la angajarea în domeniul studiat. În plus, participanții au acces gratuit și la atelierele de angajabilitate, unde consultanții de carieră Generația Tech îi ajută pe absolvenți să se pregătească pentru piața muncii și le obțin interviuri, joburi și internshipuri digitale pe plan local.

Programul Generația Tech este răspunsul Digital Nation la nevoile de digitalizare ale României, o țară în care doar 29% din populație are competențe digitale de bază și doar 7% din populație a participat la un program de training sau educație continuă. Astfel, țara noastră e pe ultimul loc în Europa în termen de index de digitalizare, conform raportului de țară McKInsey, Rise of the Digital Challengers (2019).

Vrei sa comentezi?