Romania SciTech Challenge 2

   O echipă de elevi creativi din Constanța vor pleca la Bruxelles după ce au câștigat unul dintre cele trei locuri la Marea Finală Europeană a competiței Sci-Tech Challenge 2016 organizată de ExxonMobil și Junior Achievement (JA) Europe. Echipa a fost recent desemnată câștigătoarea competiției naționale Sci-Tech Challenge la care au participat peste 100 de elevi de la 14 licee din Constanța. Pentru Marea Finală Europeană, elevii constănțeni au concurat pe 15 martie, cu elevi din celelalte nouă țări participante în competiție (Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, UK și Kazahstan).

   Echipa de liceeni constănțeni ce a reprezentat România la finala Europeană a fost formată din: Tiberiu Florescu – Liceul Teoretic Ovidius, Radu Ștefan Cristea – Liceul Teoretic Ovidius, Alexandra Chiparcă – Liceul Teoretic Decebal, Ioan Daniel Crăciun – Colegiul Național Mircea cel Bătrân și Vlad Botezatu – Liceul Teoretic Traian.

  Pe 25 Mai 2016, Marea Finală Europeană găzduită de Adina-Ioana Vălean, MPE la Parlementul European din Bruxelles, va indica echipa câștigătoare în prezența celor mai bune 3 echipe, a reprezentanților de business și a juratilor.

  Competiția Sci-Tech este un program menit să încurajeze elevii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani să ia în considerare carierele și abilitățile asociate domeniul STEM (Science, Technology, Engeneering and Matematics) și să îi ajute sa înțeleagă posibilitățile antreprenoriale din lumea de astăzi.

Vrei sa comentezi?