Chasseurs-de-livres

   Inspirat de succesul Pokemon Go, un director de școală primară din Belgia a dezvoltat un joc on-line în care oamenii caută cărți, scrie reuters. 

   Jocul inventat de Aveline Gregoire este jucat printr-un grup de Facebook numit “Chasseurs de livres”. Peste 55.000 de persoane s-au înscris până acum în acest grup.

   Jucătorii postează poze și informații despre locul în care au ascuns o carte și alți oameni pornesc la vânătoare să le găsească. După ce cartea a fost citită, ea este eliberată înapoi în sălbăticie.

   Volumele ascunse variază de la cărți pentru copii mici până la cărți de groază de Stephen King, amplasate în jurul orașelor belgiene și în mediul rural, de multe ori învelite în plastic transparent pentru a le proteja de ploaie.

   “În timp ce îmi aranjam cărțile în bibliotecă, am realizat că nu am suficient spațiu pentru toate cărțile. După ce am jucat Pokemon Go cu copiii mei, am avut ideea de a elibera cărțile în natură”, a declarat Gregoire, pentru Reuters. Acesta intenționează să ducă jocul mai departe și să facă chiar și o aplicație.

Vrei sa comentezi?