bunele-maniere-si-eticheta

   Fundația Cale Victoriei vă invită începând de miercuri, 26 octombrie, ora 19:00,  la un atelier interactiv și aplicat pe situații practice care să vă ajute să fiți o prezență plăcută în societate, să vă însușiți eticheta de la mesele festive, precum și regulile care fac mai armonioasă relația de cuplu.- Bunele maniere și eticheta în societate.

   Uitate și  neînțelese de la o generație la alta, evocate cu nostalgie atunci când admirăm rafinamentul străbunicilor noștri, bunele maniere ne par dificil de aplicat „ca la carte” în galopul cotidian. Elaborate, de-a lungul secolelor, la marile curți regale, regulile de etichetă aveau drept scop impunerea unor ierarhii politice, sociale etc.

  Dar, azi, în epoca libertăților absolute, ce rost mai au? Ce s-a păstrat din complicatele codificări de acum un secol și cum le adaptăm la stilul nostru de viață, fără să generăm momente penibile și gafe monumentale?

   Atelierul la care vă invităm este interactiv și relaxat, cu multe sfaturi și exemple ușor de reținut și aplicat.

    Temele celor trei ateliere sunt:

  1. O prezență plăcută în societate. Aspectul exterior: haine și accesorii. Coduri vestimentare. Comunicarea cu ceilalți. Formule de adresare. Salutul. Arta conversației. Complimente. Gafe și câteva gesturi controversate. Relații profesionale și relații personale.
  1. Rafinamentul cotidian. În mijloacele de transport, la cumpărături, la cinema, teatru, muzee, parcuri etc. În vizită. Diverse tipuri de vizite și invitații. Masa câteva reguli simple.
  1. De la prima întâlnire la nunta de diamant. Câteva reguli și controverse – de la prima privire la sex-etiquette. Împreună în societate. Cererea în căsătorie. Logodna. Nunta. Aniversările și alte evenimente fericite. Situații mai puțin plăcute.

    Lector: Monica Neațu

   Data începere: 26 octombrie 2016; Ora curs: 19:00

   Număr ateliere: 3;

   Frecvența: săptămânal, miercuri

   Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 135 ron

   Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

   Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Vrei sa comentezi?