bursa-proiecte

„Ideile tale inovativ-antreprenoriale pot prinde viață!” – astfel poate fi rezumat proiectul ”Bursa de proiecte” pentru mii de studenți, din patru centre universitare din țară.

Un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,  Investește în oameni, ”Bursa de proiecte”  le oferă studenților antreprenori din București, Suceava, Ploiești și Constanța șansa de a-și vedea ideile de business implementate.

Ajutor pentru definirea ideii de business, suport pentru dezvoltarea planului de afaceri și facilitarea legăturii cu posibili finanțatori din mediul de afaceri.

Trei sisteme software dezvoltate pentru interconectarea universităților și 4 laboratoare echipate în universitățile partenere au venit in ajutorul celor peste 4000 de studenți implicați în proiect. Participanți la cursurile din universități sau înscriși cu idei de proiecte pe platforma online, studenții au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile inovativ-antreprenoriale și de a se pregăti pentru un viitor antreprenorial. Studenții, principalii beneficiari ai proiectului, au primit suport și îndrumare din partea cadrelor didactice, întreaga activitate a grupelor de proiecte formate fiind monitorizată de la faza de inițiere, continuând cu etapele de implementare, interacțiune cu mediul economic, până la faza de valorificare.

După finalizarea proiectului, laboratoarele „Bursa de Proiecte” din cele patru centre universitare vor continua să găzduiască și să susțină studenții cu spirit antreprenorial care vor să-și pună ideile în practică.

“Bursa de proiecte” este un proiect co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni”, derulat sub egida Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Ovidius din Constanța, Novensys Corporation (partenerul IT) și Gold Agama Consulting (partenerul de comunicare). Proiectul se înscrie pe Axa prioritară 1 – “Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și societății bazate pe cunoaștere”, în Domeniul Major de Intervenție 1.2 – „Calitate în învățământul superior”.

Vrei sa comentezi?