burse-cracovia

   Universitatea Jagiellonă din Cracovia anunță deschiderea perioadei de înscriere la burse de studii pentru cercetători sau doctoranzi din țările Europei Centrale și de Est, din țările fostei Uniuni Sovietice și țările balcanice. Cererile pot fi depuse până la data de 10 septembrie 2015.

   Bursele sunt acordate din Fondul „Regina Hedviga”, susținut exclusiv de donatori. Acest fond a fost creat în memoria reginei Poloniei Hedviga de Anjou (1373-1399), care și-a donat întreaga avere lucrărilor de renovare a Academiei din Cracovia. Scopul acestui Fond este de a sprijini cercetătorii și doctoranzii din țările Europei Centrale și de Est, precum și din țările fostei Uniuni Sovietice și țările balcanice, care își vor realiza proiectele de cercetare la Cracovia. Creatorii Fondului au speranța că această inițiativă va consolida legăturile și schimbul de experiență între oamenii de știință din această parte a Europei, iar Cracovia și Universitatea vor deveni un centru de cercetare recunoscut în estul și sudul Europei. Din anul 1999 și până în prezent au fost acordate peste 880 de burse pentru beneficiari din 21 de țări.

   Bursa este în valoare de 1500 zloți pe lună (aprox. 350 euro), fiecărui bursier oferindu-i-se  cazare gratuită în cameră dublă, într-un cămin studențesc, și servicii de îngrijire medicală pe perioada șederii. Bursa poate dura între 1 și 6 luni, în funcție de proiectul depus, în perioada octombrie 2015-iunie 2016.

    Data limită de depunere a cererilor este 10 septembrie 2015. Rezultatele concursului vor fi anunțate până la sfârșitul lunii septembrie.

   Informații detaliate, precum și o listă cu documentele necesare și adresa la care trebuie trimise sunt disponibile în limba engleză pe site-ul:http://www.promocja.uj.edu.pl/en_GB/fundusze-stypendialne-uj/krolowa-jadwiga

Vrei sa comentezi?