În ziua de azi toată lumea e non-stop cu ochii în telefon. Dacă stai bine să te gândești, nu sunt puține dățile în care unu care e jumătate cât tine îți dă lecții despre cum să folosești o tabletă sau un smartphone. Cam așa stau lucrurile!

   Însă, ce-i prea mult strică. Specialiștii avertizează că dependența de astfel de device-uri poate duce la singurătate, anxietate sau chiar depresie. În plus, devenim mai sedentari și astfel crește riscul de a avea probleme cu greutatea.

   Lucrurile astea n-au reușit să ne convingă să punem jos telefoanele, așa că aceiași specialiști ne umblă la corazon și spun că animalul nostru de companie devine trist dacă petrecem foarte multe ore pe smartphone.

   Mai exact, dacă Facebook-ul sau Instagram-ul îți ocupă timpul și îți neglijezi câinele, acesta va începe să interacționeze cu alte persoane sau cu alți câini. De asemenea, orele petrecute pe smartphone pot produce animalului tău de companie probleme comportamentale și chiar depresie.

   Și pisicile pot fi afectate de lipsa ta de atenție, însă fiind creaturi mai independente, pot trece mai ușor peste, spun veterinarii. Ce nu pot trece cu vederea, e faptul că stai cu ochii în telefon în loc să le dai cina. 🙂

  Așa că oricât de mic este gestul pe care îl faci către animalul tău de companie, el îl va aprecia mult mai mult decât crezi tu.

Sursa: Edu-News.ro

Vrei sa comentezi?