evaluare_nationala

    Elevii clasei a VIII-a vor începe examenele din cadrul Evaluării Naționale 2015 pe 22 iunie, cu proba la Limba română. Așa arată un ordin al Ministerului Educației.

   Elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limba maternă pe 23 iunie 2015.

   Proba la matematică, va fi susținută pe 24 iunie, iar afișarea rezultatelor se va face pe 26 iunie.

  În aceeași zi, în intervalul 16.00-20.00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie. Afișarea rezultatelor finale după contestații se va face pe 30 iunie.

ADMITEREA LA LICEU

   Admiterea la liceu se va face pe baza mediei ponderate între media generală la evaluarea națională, care va avea o pondere de 75% și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care va avea o pondere de 25%.

   Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie.

   Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie. Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

   Pe 15 iulie se vor afișa în școli listele cu absolvenții repartizați proveniți din instituțiile de învățământ respective și a listelor cu locurile neocupate în licee.

   Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie iar cea de-a treia, în zilele de 3 și 4 septembrie.

   Între 9 și 11 iulie se va face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în perioada 6-8 iulie, repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

Vrei sa comentezi?