Se spune că nu poţi să simţi cu adevărat viaţa de student dacă nu ai stat în cămin.

   Dar, să fii integralist și să ai medie mare nu sunt întotdeauna criterii suficiente pentru a obţine un loc în cămin, așa că poți lua în calcul varianta căminelor private. E adevărat, chiria nu se compară cu cea a unui cămin obișnuit, oferit de universitate, îns[ nici condițiile nu sunt aceleași.

   Noi am selectat pentru tine cele mai populare cămine private din București și îți spunem la ce să te aștepți.

CAMPUS EST

   Locație – Este situat pe str. Popa Lazăr nr. 10-12, în apropiere de Piața Obor.

   Facilități – Oferă 270 de locuri de cazare. Camerele au baie proprie, televizor, frigider, internet wireless și aer condiționat. Căminul are și bucătărie, spălătorie, parcare, sistem de monitorizare video și sistem de alarmă.

   Sunt disponibile două tipuri de camere: double și sigle, ambele la 15 sau 20 mp.

   Pentru a deveni locatar acolo trebuie să ai vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani și să dovedești că ești student la o facultate din București.

   Tarif de cazare – Preţurile practicate de Campus Est includ costurile pentru utilităţi, astfel încât nu se plătește nimic suplimentar.

   Ocuparea locurilor în cămin se face în ordinea înscrierilor. La semnarea contractului se plăteşte o garanţie de 400 euro pentru camera single şi 250 euro pentru un loc în camera dublă. Această sumă este restituită în momentul încheierii perioadei contractuale.

   Pagina webwww.campusest.ro

WEST GATE STUDIOS

   Locație – West Gate Studios este cel mai mare cămin privat din capitală, cu o capacitate de cazare de aproape 2000 de locuri. Este amplasat în cartierul Militari, în apropierea stației de metrou Preciziei.

   Facilități – Campusul West Gate Studios este format din trei blocuri, A1, B1 şi B2, care cuprind peste 800 de garsoniere. Poţi alege unul din cele două tipuri de garsoniere, de 25 mp sau de 35 mp.

   Camerele sunt complet mobilate şi echipate (aer condiţionat, TV și abonament cablu TV), inclusiv cu mobilier şi dotări specifice pentru bucătărie (cuptor microunde, plită electrică, frigider) și alte utilități.

   Pe lângă spaţiile de locuire, ai și următoarele facilități: săli de studiu complet echipate, o bibliotecă modernă, clinică medicală, restaurant, supermarket farmacie, curățătorie, teren de tenis, sală de fitness, cafenea şi club, spațiu multifuncțional, terasă cu grătare, sală de evenimente, parcare interioară şi exterioară, spaţiu pentru depozitarea bicicletelor.

   Tarif de cazare – Când semnezi contractul trebuie însă să plătești  un avans echivalent chiriei pe 12 luni.

   Preţul pentru o garsonieră porneşte de la 100 de euro/lună. La această sumă se mai adaugă lunar cheltuielile de întreţinere în valoare de 30 de euro de persoană şi o garanţie de 240 de euro sau mai mult, în funcție de ceea ce închiriezi.

   Pagina webwww.westgatestudios.ro

ARCCA STUDENT HOUSING

   Locație – ARCCA are cămine private în trei zone din București, Vitan, Pajura și Titan.

  • Vitan Village, este localizat pe Bd. Energeticienilor, nr. 9-11, Sector 3, București. Punctele forte sunt: transport GRATUIT la metrou Dristor, zona verde, teren de sport și restaurant în incintă.
  • Pajura Garden este localizat pe Str. Pajurei, nr. 12, Sector 1, Bucureşti. Este la doar 3 minute de stația de metrou Jiului.
  • Titan Garden este localizat pe Str. Aleea Buchetului nr.5, în apropierea stației de metrou Titan și a parcului IOR.

    Facilități – Camere modern mobilate (birou, frigider, cuptor cu microunde), baie proprie, bucătării cu electrocasnice de ultimă generaţie, săli de lectură, conexiune internet prin cablu şi Wi-Fi.

   Restaurant, magazin alimentar, teren de sport multifuncțional, spălătorie-uscătorie (self-service), transport GRATUIT la metrou Dristor, spaţii verzi și parcare GRATUITĂ (în limita locurilor disponibile).

   Tarif de cazare – Dacă semnezi un contract pentru 12 luni, primeşti ultima lună GRATIS. Dacă vii cu un prieten care semnează un contract pentru întreg anul universitar, ai 10 euro discount.

Pagina web – www.arcca.ro

CĂMIN STUDENȚESC PRIVAT GREEN BUILDING

   Locație – Este situat în cartierul rezidențial Militari, respectiv în apropierea pieței agroalimentare Gorjului, având drept punct de reper stația de metrou Gorjului (linia M1).

   Facilități – Garsonierele au o suprafață de 40 mp sau 50 mp, iar apartamentele 80 mp și sunt mobilate cu: dulapuri, paturi, birouri, scaune, etajere.

   Alte facilități: bucătarie proprie complet mobilată; baie proprie de 10 mp cu cabină de duș, chiuvetă, uscător prosop, wc; centrală termică proprie fiecărei locuințe, apometru apă propriu fiecărei locuințe, contor energie electrică aferent fiecărei locuințe.

   Servicii opționale: Internet, cablu tv – contra cost – 50 lei / locuință; Loc parcare suprateran – 10 euro/ lună; Servicii curățenie cameră – 15 euro.

Pagina webwww.camingreenbuilding.eu

Voi ce alte cămine private mai știți?

Vrei sa comentezi?