Noaptea Muzeelor va avea loc în 2017 pe 20 mai. 

   Atunci, muzeele din Romania își vor deschide porțile alături de alte câteva mii de instituții similare din întreaga Europă. Data evenimentului este aleasă de Ministerul Culturii din Franța și este preluată de fiecare țară în parte.

   Ediția din acest an va aduce mai multe surprize la București.

   Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) propune un proiect propriu complex – un concept original “muzeul în continuă transformare”. Noul concept de muzeu va fi lansat oficial în perimetrul extins al Nod Makerspace, la două luni după Noaptea Muzeelor 2017, dar va debuta chiar pe 20 mai cu o expoziție dedicată diferitelor tipuri de locuire în Bucureștiul ultimilor 70 de ani.

   Și pentru că dialogul devine tema centrală a poveștii propuse de Noaptea Muzeelor la această ediție, el va putea fi extins și în primul „spațiu — cafenea” al evenimentului.

  “Cafeneaua” va funcționa în perioada premergătoare Nopții Muzeelor, 15 — 19 mai, în cadrul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi”. Dragoș Neamu, manager proiect, RNMR și inițiatorul Nopții Muzeelor în România, spune că acesta este spațiul perfect pentru a facilita dialogul dintre muzeografi și public.

   Cei interesați vor putea descoperi lucruri interesante despre viața muzeelor și vor putea socializa la o cafea și în preajma deliciilor inventate special pentru eveniment.

Vrei sa comentezi?