cangur-franceza

   Proiectul educțional Cangurul Lingvist, Secțiunea Franceză – Germană este organizat în România din anul 2004 de către Editura SIGMA și Institutul pentru Dezvolatarea Evaluării în Educație (IDEE) cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei Franței, Ambasadei Canadei, Ambasadei Elveției, Delegației Wallonie-Bruxelles la București, Organizației Internațională a Francofoniei și Institutului Francez.

   Din anul 2005, concursul Cangurul Lingvist s-a extins la nivel internațional în: Austria, Belarus, Bulgaria, Cipru, Georgia, Grecia, Italia, Kazakhstan, Kîrghistan, Lituania, Rusia, Republica Moldova, Ungaria.

   Cangurul lingvist, Secțiunea Franceză- Germană este adresat elevilor din clasele III–XII și solicită cunoștințe de limbă, cultura și civilizație din partea acestora.

   Testarea la limba franceză propune, pentru fiecare nivel de câte două clase (III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII), câte un test format din itemi cu 5 variante de răspuns. Elevii din clasele a III-a și a IV-a au de răspuns la 30 de întrebări, iar elevii din clasele V-XII trebuie să răspundă la cel mult 30 de întrebări din cele 40 propuse.

   Noutatea acestui an apare la limba germană. Subiectele sunt realizate în colaborare cu Österreich Schweiz Deutschland (ÖSD) care propune participanților o nouă formă de testare. Elevii care vor susține testarea la limba germană vor avea de ales între 5 niveluri de competențe, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECR). Fiecare elev, indiferent de clasă, poate să aleagă nivelul la care consideră că va obține cel mai bun punctaj. Nivelurile sunt: POVESTE, KLEINES KÄNGURU, JUNGES KÄNGURU, GRAUES KÄNGURU și ROTES KÄNGURU.

   Elevii cu cele mai bune punctaje la faza a doua au șansa de a susține gratuit examenul ÖSD în vederea obținerii certificatului care atestă competențele de înțelegere a limbii germane.

   Organizatorii vor pune la dispoziția participanților centre de testare ce vor fi deschise în funcție de numărul de solicitări. Acestea sunt afișate pe site-ul www.cangurul.ro și pe paginile de facebook Proiectele Educaționale Cangurul și Comunitatea Cangurul. Pentru înscrieri individuale în centrele de testare, aceștia vor contacta direct organizatorii telefonic sau prin email.

   Informații suplimentare se pot obține la 0212434035, 0212434036, la adresa de email inscrieri@cangurul.ro sau pe site-ul www.cangurul.ro.

   Pentru noi, educația contează. Susținem dezvoltarea profesională a tinerilor și îi încurajăm să participe la activtăți extrașcolare care să le dezvolte competențele cheie.

Vrei sa comentezi?