Cine nu-și amintește savurosul dialog dintre Toma Caragiu, în rolul actorului Caratase, și Marin Moraru, în rolul valetului Vasile, din filmul ACTORUL ȘI SĂLBATICII inspirat din viața renumitului comediant interbelic Constantin Tănase? Replicile din acest film, așa cum este răspunsul drasticului valet Vasile: „Monseur scrie, monseur zicem. Ce umbli cu cioara vopsită? ”, au rămas memorabile. Ei bine, dacă vă este dor de actori îndrăgiți și de replici celebre din marile filme românești, vă informăm că, la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 17 – 19 iulie a.c., locuitorii Municipiului Giurgiu sunt invitați la film! La film românesc de bună calitate, în care pot fi văzuți și revăzuți marii actori ai scenei și ecranului românesc: Toma Caragiu, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Ștefan Mihăilescu Bărila, Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani, Catrinel Dumitrescu și mulți, mulți alții.

GIURGIU 2015curbe12.cdr

   „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” va poposi pentru trei zile pe platoul din fața Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, oferind publicului posibilitatea vizionării a trei dintre cele mai îndrăgite filme de comedie din patrimoniul național de film: „Actorul și sălbaticii”, regia: Manole Marcus; „Secretul lui Bachus”, regia: Geo Saizescu și „Buletin de București”, regia: Virgil Calotescu. Pentru mulți dintre noi, aceste filme pot fi motiv de nostalgie. Pentru alții, unul de amuzament. Iar, pentru cei tineri, de ce nu?, un motiv de a descoperi creații artistice de valoare. În acest sens, pentru că am considerat că este important să păstrăm vie, în memoria publicului iubitor de film, marile creații cinematografice românești și rolurile remarcabile realizate de actorii români, înainte și după 1989; pentru că dorim să dezvoltăm și o latură educațională, familiarizând tânăra generație cu filmele românești realizate înainte de actualele succese ale cinematografiei contemporane; dar, mai ales, pentru că e important să arătăm că filmul românesc are valoare și că se bucură în continuare de aprecierea publicului, „CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – Capodopere ale cinematografiei naționale”  își continuă, pentru al treilea an consecutiv, demersul cultural și educațional.

   „Caravana filmului românesc” este un proiect inițiat și derulat de Asociația CineCultura și MDV Audio Studio, iar în orașul dumneavoastră el este realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Giurgiu și Centrul Cultural „Ion Vinea”.

Vrei sa comentezi?