„Caravana filmului românesc” revine, în această vară la Amara, cu un program variat de filme, în cadrul secțiunii „Capodopere ale cinematografiei naționale”, ca o continuare firească a succesului avut cu secțiunea adresată copiilor, „Cartea și filmul”.

   Proiecțiile, organizate în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Amara, vor avea loc în perioada 17 – 23 iulie, la Grădina de Vară, cu începere de la ora 21.00.

   Și, pentru a oferi publicului momente de neuitat, „Caravana  filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” vine la Amara împreună cu invitați speciali, ale căror nume reprezintă un reper atât în teatru, cât și în cinematografie: Mircea Diaconu și Horațiu Mălăele.

   Miercuri, 19 iulie, cu începere de la ora 21.00, publicul se va putea întâlni cu Mircea Diaconu care va fi prezent la proiecția filmului „Tache”, regia Igor Cobileanski. “Tache e o comedie altfel fata de ceea ce am făcut pana acum. E o comedie de-a-ndoaselea, nu e o comedie neagră, pentru că nu are cruzimea care e, de multe ori, ingredientul principal într-o astfel de comedie. Este evident ironică, dar foarte umană, pentru că asta aduce în, primul rând, actorul Mircea Diaconu, elementul uman”, a declarat producătorul Cristian Comeagă.

   Joi, 20 iulie, de la ora 20.30, spectatorii se pot întâlni cu Horațiu Mălăele, care va susține recitalul „Sunt un orb”. Despre acest spectacol, Horațiu Mălăele spune: „Spectacolul Sunt un orb cuprinde câteva poezii de mare calitate, dar și proză scurtă. Sunt mai multe elemente care formează acest spectacol, în care este vorba despre mine, dar este vorba și despre dumneavoastră”. Recitalul va fi urmat de  proiecția filmului „Funeralii fericite”, al cărui protagonist și regizor este tot Horațiu Mălăele.

   Programul va fi completat de filme clasice și comedii de referință din cinematografia românească, precum „Mihai Viteazul”, regia Sergiu Nicolaescu, „Iarna bobocilor”, regia: Mircea Mureșan, „B.D. la munte și la mare”, „B.D. intră în acțiune”, „Cucoana Chiriția”, regia: Mircea Drăgan.

   „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naționale” este un proiect inițiat și derulat de Asociația CineCultura în parteneriat cu MDV Audio Studio, 2017 fiind al cincilea an consecutiv în care își continuă seria evenimentelor cultural-educative.

   Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Vrei sa comentezi?