Aflată la a patra ediție, Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul.

După incursiunile creative de până acum, organizate la Muzeul Theodor Aman, la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, la Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei și la Muzeul Național al Pompierilor, Caravana Muzeelor continuă până la data de 11 septembrie 2015 de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00.

Prin intermediul jocului și al artelor copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj sau chiar linogravură.

Caravana Muzeelor a fost inițiată în anul 2012, numărul de muzee implicate fiind de cinci. O noutate a acestei ediții este implicarea amplă a Muzeului Municipiului București, prin intermediul a șase sedii. Muzeele participante sunt: Muzeul Theodor Aman, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck, Muzeul C.I. și C.C. Nottara și sediul central – Palatul Suțu, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, Muzeul Național al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida.

Mai multe detalii despre participare și înscrieri găsiți aici.

Vrei sa comentezi?