Inside-Llewyn-Davis

„ Inside Llewyn Davis”, cea mai recentă producție a  fraților Coen,  îi aduce împreună, pe Carey Mulligan și Justin Timberlake pe marele ecran, într-un duet de zile mari.  În film, cei doi sunt căsătoriți  și cântă împreună pe scena muzicii folk a anilor `60. Filmul echilibrează delicat drama și comedia, având premiera în România pe 6 decembrie. 

În   Inside Llewyn Davis, actrița britanică interpretează o tânără artistă, Jean,  care formează un cuplu cu  Jim (Justin Timberlake).   Relația lor este doar aparent perfectă, ea fiind însărcinată cu prietenul soțului său, Llewyn Davis (Oscar Isaac). Nervoasă pe situația în care a ajuns, Jean are  mereu înjurăturile la îndemână, precum așii de sub mânecă. Ascunde sarcina de Jim și îi cere ajutorul lui Llewyn, la rândul său un cântăreț în căutarea succesului.

Carey a declarat că a fost încântată de colaborarea cu Justin și că datorită lui a fost chiar amuzant la filmari și s-a putut relaxa în timpul scenelor în care au cântat. Fără nicio ezitare i-a recunoscut abilitățile actoricești și vocale ale lui Justin : „ La prima repetiție făcută împreună, el a venit cu chitara, am stat cu toții în jurul lui și încercam să vedem cum este mai bine să cântăm. Este un actor minunat și ajută că are o voce uimitoare. Este multitalentat. Poate să facă orice.”  Pe parcursul filmărilor,  Carey a ajuns fană a muzicii folk americane : ,, Nu am un bagaj mare de cunoștințe în nicio zonă a muzicii, dar cât timp am petrecut pe platourile de filmare alături de acești oameni, am început să iubesc acest gen muzical”.  La rândul său, Justin declară că a fost atras din prima de proiect și că  îndrăgește muzica folk, chiar dacă în mod uzual cântă altceva și spune cu modestie că este un interpret mediocru, față de marile voci ale genului.

Pentru rol, ea nu a luat  lecții de canto, chiar dacă este căsătorită cu un muzician în viața reală.  Carey este împreună cu solistul formației Mumford&Sons. Inclusiv soțul ei, Marcus Mumford, a lucrat cu T Bone Burnett pentru coloana sonoră a filmului.

„ Inside Llewyn Davis” este un film care schimbă ceva în noi; fie din cauza muzicii, fie din
cauza personajelor…sau să fie doar povestea?

Film
distibuit de Asociația Culturală Macondo

Vrei sa comentezi?