bursa-locurilor-de-munca

   Peste 60 de angajatori participă la bursa locurilor de muncă ReASPIR CRESCENDO din București. Bursa se adresează persoanelor șomere, în special șomeri tineri și șomeri de lungă durată, dar și persoanelelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Evenimentul se desfășoară în perioada 16-18 octombrie la Biblioteca Centrală Universitară București, conform următorului program:

  • vineri și sâmbătă între 10:00 – 19:00
  • duminică între 10:00 – 16:00.

   Pe parcursul celor 3 zile de eveniment, vizitatorii au oportunitatea de participa la seminarii, tombole și activități din cadrul bursei, gândite special pentru ei. Principalul obiectiv al evenimentului este de a facilita întâlnirea dintre aproximativ 1.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorii din municipiul Bucuresti și județele limitrofe, contribuind astfel la creșterea ratei de ocupare din regiunea București-Ilfov și Sud Muntenia

   Bursa locurilor de muncă este realizată în cadrul proiectului ReASPIR CRESCENDO, finanțat din Fondul Social European, prin Programul POSDRU 2007 – 2013.

   Proiectul ReASPIR CRESCENDO, inițiat de către FARMEXPERT DCI, în parteneriat cu CITIUS HR și Asociația Pro Societate „Sf. Ciprian” contribuie la creșterea gradului de ocupare în rândurile categoriilor cu risc crescut, în special someri tineri și someri de lungă durată, din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud Muntenia, Vest, Centru, Nord-Vest și București-Ilfov, prin măsuri de informare și consiliere profesională, instruire, antreprenoriat și plasare pe piața muncii.

   Activitățile proiectului se desfățoară în 6 centre regionale vor oferi următoarele servicii integrate:

  • informarea privind piața muncii și ocupațiile disponibile;
  • informare și consiliere privind evaluarea personalității, a motivației de lucru și stabilirea traseului profesional;
  • însușirea de tehnici moderne de a aplica la un interviu în vederea obținerii unui job;
  • instruire și suport privind modalitățile de căutare a unui loc de muncă adecvat nivelului de pregătire;
  • dezvoltarea calităților și abilităților personale prin recomandarea și îndrumarea către cursuri de instruire;
  • cursuri gratuite de formare profesională;
  • mediere și plasare pe piața forței de muncă;
  • consultanță gratuită pentru dezvoltarea propriei afaceri.

   Proiectul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă indiferent de nivelul de instruire, vârstă, categorie profesională sau experiență și, prin activitățile prezentate anterior, urmărește să aducă într-o formă activă de ocupare cel puțin 750 de persoane.

   Bursa face parte dintr-o serie de 3 evenimente similare organizate 3 localități diferite – Iași, Brașov și București. Astfel, se asigură egalitatea de șanse pentru un număr mai mare de beneficiari direcți (persoane în căutarea unui loc de muncă), la nivel local. Se reduc „barierele externe” pentru persoanele care sunt interesate să participe – de regulă, distanța și cheltuielile asociate descurajează persoanele în căutarea unui loc de muncă. Venind în întâmpinarea acestor categorii de persoane, la nivel local și / sau regional  creștem interesul de a participa și adaptăm bursa / târgul locurilor de muncă specificului regional al zonei.

Vrei sa comentezi?