dificultati-elevi-de-gimnaziu

   În octombrie 2016, compania de produse educaționale INTUITEXT (grupul SOFTWIN) a realizat un studiu ce a evidențiat problemele pe care le întâmpină de obicei copiii din clasele V-VIII în pregătirea la Matematică și Limba Română.

   Cercetarea  INTUITEXT a avut ca public-țintă părinții care au copii în ciclul gimnazial selectați aleatoriu din bazele de date ale INTUITEXT.

   În ceea ce privește Matematica, au fost invocate o serie de motive ce împiedică elevii să aibă un parcurs educațional cât mai ușor: lipsa aprofundării și a exersării (profesorii parcurg rapid materia, copiii nu primesc suficiente explicații și nu înțeleg noțiunile, uneori este încurajată învățarea mecanică), materia este dificilă și stufoasă (mai ales prin formulele dificil de memorat și volumul mare de teme), dar și dificultăți ce țin de particularitățile copilului (probleme legate de concentrare, atenție, lipsa răbdării, a motivației sau a interesului).

   La Limba Română, elevii au dificultăți de îndeplinire a anumitor sarcini (redactarea compunerilor pe o temă dată, învățarea funcțiilor sintactice sau a comentariilor literare, interpretarea textelor la prima vedere, încadrarea operelor în genuri epice), volum mare de informații (limbaj greoi, neadaptat categoriei de vârstă, noțiuni foarte detaliate la gramatică) sau texte învechite care nu îi atrag pe copii.

   INTUITEXT creează ExamenulTau.ro

   În acest context, INTUITEXT (compania de produse educaționale din cadrul grupului Softwin) a creat un produs de învățare special pentru noua generație de copii digitali: ExamenulTau.ro.

   ExamenulTau.ro este un produs online de învățare creat de INTUITEXT (compania de produse educaționale din cadrul Softwin), ce are în portofoliu și comunități online dedicate educației: www.suntparinte.ro, www.didactic.ro, www.olimpiade.ro, www.viitoriolimpici.ro, www.admitereliceu.ro.

   Platforma este dedicată elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a care vor să se pregătească la Limba Română și Matematică atât pentru temele zilnice, cât și pentru teze sau Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a.

   Folosind acest produs special creat pentru ei, elevii pot învăța autonom, pot relua un anumit video de câte ori au nevoie, iar părinții au acces la tot ce face copilul lor în fiecare zi, cu ajutorul rapoartelor de progres.

   www.examenultau.ro

   www.intuitext.ro

Vrei sa comentezi?