mindcet

    Ce se întâmplă atunci când antreprenorii și profesorii colaborează?

   Răspunsul ar putea să fie MindCET, un centru de inovație tehnologică care reunește antreprenori, educatori și cercetători. Scopul acestuia este de a dezvolta tehnologii educaționale inovatoare.

    De peste 40 de ani, acesta este lider de piață în Israel în soluții educaționale bazate pe tehnologie.

  MindCET își propune să reducă diferența dintre impactul tehnologiei din interiorul și exteriorul mediului școlar, prin identificarea implicațiilor pedagogice ale tehnologiei și prin dezvoltarea de modalități prin care tehnologia poate schimba în mod semnificativ procesele de predare și învățare.

mind-cet

    Printre proiectele MindCET se numără un instrument de brainstorming online, ce vede internetul ca pe un creier uriaș și încearcă să creeze legături între diferite idei,  transformându-l într-o adevărată bază de date.

    Un alt proiect constă într-un notebook inteligent, care le permite elevilor să lucreze cu materiale prin metoda crowdsourcing. Practic, această tehnică pune la dispoziția utilizatorilor un întreg arsenal de resursă umană și materiale pentru a-și duce la capăt proiectul.

   De exemplu dacă un utilizator vrea să realizeze un desen animat, folosindu-se de crowdsourcing va avea acces la artiști grafici și animatori care și-au făcut publică dorința de a se implica într-un astfel de proiect, dar și la scenariști, finanțatori sau doar simpli oameni care să ofere feedback sau pur și simplu sprijin moral.

Vrei sa comentezi?