Studenții care își aduc apă cu ei în sala de examen au șanse de a lua note mai bune, atestă un studiu realizat în Anglia.

Studiul realizat la universitățile East London și Westminster a scos la iveală că studenții aflați în anii terminali sunt mult mai dispuși să își ia apă cu ei în sala de examen. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 447 de studenți la psihologie. Dintre aceștia, doar 25% au intrat în sala de examen cu câte o sticlă cu apă.

După ce au luat în considerare capacitățile academice ale studenților, prin analizarea performanțelor atinse la cursuri, cercetătorii au descoperit că studenții care au băut apă la examen se puteau aștepta să își îmbunătățească notele cu până la 10%. După examen, s-a constat că notele celor care au băut apă în timpul examenului au înregistrat o creștere cu 4,8 procente.

Doctorul Chris Pawson, de la Universitatea din East London, spune că apa ar putea avea un efect fiziologic asupra funcțiilor cognitive, ajutând la îmbunătățirea performanțelor. Mai mult, specialistul este de părere că apa ar putea atenua anxietatea, cunoscută drept un factor care influențează negativ performanțele intelectuale. „Deși este nevoie de cercetări în continuare, trebuie reținut faptul că studenții ar trebui să încerce să rămână hidratați în timpul examenelor”, a încheiat acesta.

Sursa: BBC

Vrei sa comentezi?