Cosmin Bumbut_Medic Hetea

Foto: Cosmin Bumbuț

Asociația OvidiuRo, cu sprijinul GSK România, a ajuns la jumătatea perioadei de implementare a programului Împreună pentru o sănătate mai bună – componenta de sănătate a programului Fiecare copil în grădiniță.

În baza finanțării de 150.000 de euro a fost posibilă dezvoltarea unor proiecte locale ce au vizat controale medicale periodice, realizarea vaccinărilor obligatorii, sprijinirea părinților pentru a cumpăra medicamente pentru copii, facilitarea activității mediatorilor sanitari și programe de educație pentru sănătate și igienă cu copiii și părinții lor.

Astfel, după prima jumătate a programului, 17 comunități din județele Alba, Brașov, Bacău, Cluj, Covasna, Dolj, Dâmbovița, Mureș, Sibiu și Vaslui au implementat proiecte de sănătate derulate în sprijinul copiilor.

850 de copii au beneficiat de analize medicale de bază gratuite la începutul anului școlar trecut. În urma acestor investigații s-a constatat că 15% dintre copii aveau paraziți intestinali, iar 8% infecții streptococice, fiind luați în evidență de medicul de familie. Anul acesta analizele se repetă, extinzându-se la aproape 1.000 de copii.

Vrei sa comentezi?