Educația online a crescut rapid în importanță în ultimii ani, datorită în principal creșterilor înregistrate de serviciile de internet, industria de software, cât și percepției publice asupra învățării colaborative.

Vă prezentam zece tendințe în educația online care se pot observa în prezent și care sunt așteptate să se dezvolte în viitorul așteptat.

1. Tranziția către sisteme open source

Sistemele de management al procesului de învățare au fost, în mod tradițional, servicii plătite. Sistemele mai noi, precum OpenClass, pot fi folosite fără niciun fel de plată și au fost foarte bine primite atât de studenți cât și de profesori.

2. Mai multă deschidere din partea angajatorilor

Diplomele educaționale obținute online nu aveau până recent aceeași valoare pe piața muncii precum diplomele tradiționale. Pe măsură ce numărul de studenți care obțin o diplomă online atinge masa critică, percepția începe să se schimbe.

3. Emergența cursurilor hibride

Cursurile mixte, care îmbină anumite aspecte educaționale online cu predarea în clasă și interacțiunea față în față cu profesorii, au devenit populare în câteva universități din Miami și în alte părți în SUA. Acest gen de școli oferă mai multe opțiuni studenților.

4. Creșterea înrolărilor la cursuri online

Înregistrările în programe educaționale online au crescut cu 21 la sută comparat cu numai 2 la sută când vine vorba de educația universitară în general. Această tendință va continua pe măsură ce serviciile tehnologice devin mai ușor de distribuit.

5. Funcționalitățile colaborative

Functionalitățile colaborative vor facilita distribuția materialelor educaționale și vor promova diverse metode de a lucra pe diverse proiecte de la distanță. Învățarea în clasă nu va mai fi percepută ca fiind superioară învățării de la distanță.

6. Trecerea de la cărți și texte cu circuit închis la distribuția digitală a conținutului

Manualele tradiționale încep să devină redundante în fața sistemelor digitale de distibuție a conținutului care permit studenților să acceseze diverse texte educaționale prin intermediul diferitelor echipamente mobile.

7. Sistemele de învățare devin sociale și se bazează pe tehnologia cloud

Sistemele digitale de distrbuție a conținutului vor fi sociale și se vor baza pe tehnologia cloud. Sistemul OpenClass, de exemplu, permite studenților înrolați să distrbuie date și să colaboreze de la distanță prin intermediul serviciilor de tip cloud, care nu necesită echipamente hardware extensive.

8. Podcast-urile

Podcast-urile sunt în creștere. Aproape jumătate din adolescenții și adulții americani au ascultat un podcast și numărul lor va crește pe măsură ce acesta va deveni o metodă educațională din ce în ce mai des folosită.

9. Tehnologii sofisticate

Studenții au la dispoziție diferite metode de învățare online: chat, imersiune multimedia, săli de clasă virtuale și table de clasă digitale. Aceste tehnologii vor avansa pe măsură ce tehnologia cloud se dezvoltă și este adoptată pe o scară mai largă.

10. Social media

Social media este din ce în ce mai folosită pentru a facilita învățarea online. Diverse rețele educaționale se pot dezvolta pe baza modelului social introdus de site-uri precum Facebook.

Vrei sa comentezi?