institutul_cultural_romanCele șapte filiale ale Institutului Cultural Român (ICR) din provinciile istorice ale României vor fi inaugurate începând cu luna ianuarie 2013.

Astfel, Filiala Moldova, cu sediul la Iași, va fi inaugurată pe 14 ianuarie 2013, Filiala Dobrogea, cu sediul la Tulcea, va fi inaugurată pe 16 ianuarie 2013, Filiala Banat-Crișana, cu sediul la Arad, va fi inaugurată pe 24 ianuarie 2013, Filiala Oltenia, cu sediul la Târgu-Jiu, va fi inaugurată pe 25 ianuarie 2013.

Filialele cu sediul la Craiova, Cluj-Napoca și Baia Mare vor fi deschise în luna februarie.

Printre obiectivele filialelor nou înființate se numără încurajarea și sprijinirea formelor de cultură din provinciile istorice ale țării sau cooperarea cu teatre, opere, edituri, universități, institute de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică sau companii, pentru o mai bună vizibilitate a produselor culturale românești la nivel național și internațional.

Vă reaminitim, conducerea Institutului Cultural Român s-a schimbat pe 11 septembrie, odată cu numirea lui Andrei Marga în funcția de președinte al instituției.

 

Vrei sa comentezi?