Afis_targ

   Nu este nevoie să fii supererou să trimiți o scrisoare la primărie, să strângi semnături pentru o petiție sau să-ți pese de ce se întâmplă la tine în cartier. Oamenii pe care te invităm să-i cunoști la „Târgul de inițiative cetățenești” (sâmbătă, 22 noiembrie 2014, între orele 16.00 – 20.00 la Impact Hub București (Str. Halelor nr.5 – Piața Unirii) nu sunt supereroi, însă sunt acei oameni neresemnați, care cer cu perseverență ca vocea lor să fie ascultată de către autorități atunci când iau decizii despre cum se dezvoltă Capitala. Instrumentele pe care ei le folosesc sunt la îndemâna oricărui bucureștean care se lovește de decizii injuste, care trăiește într-un un oraș în care betonul ia locul spațiilor verzi, în care construcții ilegale apar peste noapte, în care bicicliștii pedalează în pericol.

   Vino să-i cunoști pe oamenii cu al șaselea simț: simțul civic. Cei cărora le pasă de orașul lor, se implică și folosesc cu creativitate și curaj toate instrumentele disponibile de la o simplă petiție până la un flashmob, de la o audiență cu primarul, până la o campanie elaborată de advocacy.

   Printre grupurile și organizațiile prezente la târg, menționăm: Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Grupul de inițiativă civică Lacul Tei, Grupul de Inițiativă „Oponență Proiect Străpungere – Ciurel – A1”, Asociația Komunitas, Berceni de la cartier la comunitate, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România – OPTAR, Cruciada Locatarilor, Observatorul urban, Decât o Revistă – seria Bucureșteanul, Agenția de Monitorizare a Presei – ActiveWatch -, Grupul de inițiativă „Favorit”, Street Delivery, Grupul de inițiativă Callatis-Drumul Taberei, Grupul de inițiativă Parcul Tineretului.

Vrei sa comentezi?