studii_china

Studenții chinezi urmează să fie taxați de la începutul lui 2014, potrivit unei decizii a consiliului de afaceri din China, citat de „Le Figaro“.

Potrivit noilor reguli stabilite, taxele de școlarizare nu vor depăși 8.000 de yuani  pe an pentru programele de studii la nivel de licență și de masterat, ajungând la 10.000 de yuani pe an în cazul studiilor doctorale.

Până acum studenții care învățau la universități de stat aveau dreptul la o scutire de taxe. Măsura a fost introdusă în 2006, când ministrul de atunci al Educației a decis să existe câteva instituții de învățământ superior care să le impună studenților plata unor taxe. Această măsură va fi acum extinsă la nivelul întregii țări.

Statul va acorda totuși unele subvenții asistenților universitari, profesorilor sau studenților merituoși.  Deciziile fac parte dintr-o strategie mai amplă care vizează îmbunătățirea calității învățământului superior în China.

 În 2011, aproximativ cinci milioane de chinezi au urmat cursuri în învățământul superior, potrivit publicației „The Economist“ .

 

Vrei sa comentezi?