B93X8G / Luminous Keyboard

Cinci dintre cei mai buni programatori români au plecat vineri în Rusia pentru a participa la tabăra de pregătire a celui mai mare concurs internațional de programare la nivel universitar.

ACM ICPC  este o competiție cu o tradiție de peste 40 de ani în cadrul căreia se înfruntă reprezentanții celor mai bune universități din lume.

Spre deosebire de Olimpiadele Internaționale de informatică, ACM ICPC este un concurs pe echipe alcătuite din câte trei studenți, care trebuie să lucreze împreună, la un singur calculator, pentru rezolvarea a cât mai multe probleme în intervalul celor cinci ore de concurs.

Tabăra de la Petrozavodsk este recunoscută ca fiind unul din cele mai bune evenimente de pregătire de la acest nivel. Echipa României va participa pentru prima oară  la această tabără anul acesta, între 25 ianuarie și 5 februarie. Cei trei membri ai echipei UniBucBigDawgs vor lua parte la concursurile zilnice de programare și vor asista la conferințele susținute de profesori de la cele mai bune universități.

Anul acesta, Universitatea București va fi reprezentată la finala de la Sankt Petersburg din luna iunie de o echipă din care fac parte trei olimpici naționali și internaționali.  E vorba de Adrian Budău, medaliat cu aur și cu de argint la Olimpiada Internațională de Informatică din 2011 și 2012, Mihai Calancea, medaliat cu bronz  la Turneul Internațional de la Shumen și Șerban Stan, care a strâns trei medalii de argint și două de bronz la Olimpiadele Europene.

Foto: telegraph.co.uk

Vrei sa comentezi?