Platforma CinEd de educație cinematografică pentru tineri va fi lansată oficial în România vineri, 8 aprilie, printr-o conferință de presă ce va avea loc la Institutul Francez din București (sala Elvira Popescu) începând cu ora 11:30, în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT.

   În cadrul evenimentului, vor fi prezentate obiectivele CinEd, utilitatea platformei, materialele pedagogice și catalogul de filme la care profesorii și elevii vor avea acces anul acesta.

   Conferința de presă continuă cu o invitație la dialog, în cadrul unei mese rotunde, la sala de cinema Elvira Popescu (12:30 – 14:30). Tema întâlnirii: importanța educației cinematografice în școli. Se va discuta despre necesitatea și beneficiile educației audiovizuale pentru elevi, despre obstacolele care există în a facilita accesul la aceasta, dar și despre soluțiile existente.

cined_afis

   La această întâlnire sunt așteptați să participe reprezentanți ai Ministerului Culturii, Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, profesori și elevi care au luat deja parte la programe de educație cinematografică similare.

   Tot în cursul lunii aprilie, vor avea loc sesiuni de formare pentru cadrele didactice doritoare să ia parte la proiectul CinEd și să organizeze proiecții pentru elevi.

   Înscrierile pentru sesiunile de formare se pot face până la sfârșitul lunii martie, pe adresele de mail cined.macondo@gmail.com(pentru învățământul primar) și cined@nexproject.ro. (pentru gimnaziu și liceu).

Vrei sa comentezi?