lia-olguta-vasilescu

   Comisia de Etică a Universității București a publicat referatul privind suspiciunea de plagiat în cazul Olguței Vasilescu.

   Raportul prezintă o analiză a tezei de doctorat “Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, elaborată de Lia Olguța Vasilescu sub conducerea prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, în ceea ce privește normele de bună practică de autorat științific în lucrările academice.

  Potrivit documentului publicat pe site-ul instituției de învățământ superior, primarul Craiovei “a preluat identic sau aproape identic formulări din lucrări care nu îi aparțin, fără a indica, prin utilizarea ghilimelelor, faptul că nu sunt formulările sale”.

 Pe de altă parte, bibliografia nu permite identificarea lucrărilor consultate de autoare în vederea redactării lucrării, lipsesc unele capitole și subcapitole menite a evidenția elementele de noutate pe care autoarea își propune să le introducă prin intermediul tezei.

  De asemenea, lipsesc din introducere: prezentarea generală a lucrării, motivația alegerii temei, obiectivele lucrării sau concluziile.

Vrei sa comentezi?