Comisia Europeană a lansat platforma SELFIE pentru a ajuta școlile să integreze tehnologiile digitale în procesul de predare și învățare.

   SELFIE este acronimul pentru Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies/Reflecția de sine asupra utilizării tehnologiilor educative inovative.

   Sistemul a fost testat la sfârșitul anului 2017, în 650 de școli din 14 țări europene, iar rezultatele s-au dovedit promițătoare. Peste 76 de milioane de elevi și profesori din 250.000 de școli vor putea beneficia de el.

   Deocmadată este disponibil în 24 de limbi europene, dar urmează să fie tradus în mai multe.

   Instituțiile de învățământ care vor să adopte sistemul SELFIE trebuie să se înscrie pe platforma online mai întâi.

   Odată ce o școală sau un liceu începe să folosească sistemul, toți elevii, profesorii și liderii săi sunt puși să analizeze o serie de afirmații scurte – activitate care nu durează mai mult de 30 de minute. Ulterior, instituția primește un raport personalizat cu rezultatele din urma analizării afirmațiilor. În baza acestui raport, membrii școlii sau liceului pot discuta pașii necesari pentru a îmbunătăți utilizarea tehnologiilor digitale în cadrul orelor de curs.

   Astfel, în funcție de caz, profesorii ar putea să urmeze cursuri care să le îmbunătățească capacitățile digitale în contextul utilizării acestora în timpul predării. La rândul lor, elevii pot primi informații adiționale despre cum să își petreacă timpul pe internet într-un mod sigur și lipsit de pericole.

Vrei sa comentezi?