Jump

   Jump, programul de dezvoltare a abilităților tinerilor, a dat startul celui de-al treilea an.

   “Credem în puterea educației de a schimba în bine oameni și destine” este deviza după care Jump își desfășoară activitatea și dezvoltă în fiecare an abilitățile transversale ale liceenilor din Timișoara.

   Timp de un an de zile, elevii înscriși în program participă la sesiuni de orientare în carieră sau la workshop-uri pentru dezvoltarea abilităților de viață. Susținem liceenii să descifreze tainele unei cariere de succes și le oferim oportunități nu doar la nivel teoretic, ci și practic. Un rol important în dobândirea abilităților de viață este implicarea lor în comunitate și în programul de experiență în muncă. În vacanța de vară, adolescenții aleg compania unde doresc să facă practică, iar în cadrul acestui program le oferim contexte de învățare în care să poată transfera cunoștințele dobândite și abilitățile formate în “viața reală.”

   Companiile care ne-au susținut la cea dea 2-a ediție a programului sunt: Atos, Continental, Diana Bobar, Delphi, Dow Media, EBIG, FM Logistic, Imobiliare.ro, Haufe-Lexware, Timișoara Startup Hub, Yazaki Component Technology.

   Până în prezent, Jump a susținut dezvoltarea a peste 50 de liceeni. Un număr de 22 de absolvenți Jump au participat anul acesta în programe de mentorat, internship-uri, vizite în cadrul companiilor sau centre de evaluare, din care 7 adolescenți au participat la un internship de trei luni de zile și au făcut parte din echipa de organizare a unei tabere de 50 de copii, au participat la organizarea a 4 evenimente din industria IT and tech: Startup Kids, Welcoding Holiday, Wecode, HackTM eHealth, Early Atumn BBQ.

   Scopul programului este de a dezvolta competențe precum comunicarea, leadership-ul, capacitatea de a stabili obiective, inteligența emoțională și socială, abilități de autocunoaștere, flexibilitatea, managementul timpului și vorbire în public. Pe parcursul programului adolescenții și-au dezvoltat obiceiuri sănătoase: autocontrolul și perseverența, capacitatea de inițiativă, responsabilitatea, deschiderea la colaborare, acestea fiind atuuri esențiale pentru studii, carieră și viață, pentru oricine vrea să reușească în mediul de lucru din ce în ce mai dinamic și provocator.”, clarifică fondatorul acestui concept, Alina Bunei.

   Avem încredere în potențialul nelimitat al adolescenților și iată câteva din realizările lor menționate în sesiunea de follow up:

   „Le mulțumesc mult celor care și-au rupt o bucată din ziua lor plină pentru a ne împărtăși această experiență. Pot să spun că această experiență m-a ajutat să văd în detaliu cum decurge o săptămână de lucru într-o companie, m-am integrat cu ușurință în acest mediu, realizând că „munca” poate fi plăcută dar și eficientă”. Bianca, 16 ani

   „Cu toții am apreciat că fiecare persoană cu care am intrat în contact pentru prezentarea departamentelor avea deja pregătită o schemă mentală a proceselor pe care ni le-au prezentat într-un format atractiv și interactiv, noi având ocazia să ne satisfacem în voie curiozitatea prin adresarea de întrebări. De asemenea, m-a surprins interesul lor în părerile și alegerile noastre în viață: mulți dintre ei ne-au dat o sumedenie de sfaturi cu adevărat valoroase și ne-au îndrumat prin sugestii de viitor și îndemnându-ne să căutăm răspunsuri la întrebări încă neadresate”. Daria, 15 ani

   Mai multe informații, testimoniale și fotografii despre programul de experiență în muncă se pot găsi pe site-ul nostru www.jumpout.ro.

   În 5 octombrie am început o nouă aventură, cea a adolescenților creativi, isteți, entuziaști, care doresc să își dezvolte abilități de relaționare pozitivă cu ceilalți, să se adapteze la situații noi, să își dezvolte inteligența emoțională și socială.

   Ne bucurăm să le fim alături celor 25 de adolescenți care s-au înscris până acum în frumoasa călătorie pe tărâmul gândurilor, emoțiilor și a comportamentelor potrivite și îi susținem să își definească cariera la intersecția dintre abilități, valori, interese, pasiuni și motivații.

   În data de 31 octombrie începem cea de-a VI-a ediție a programului de orientare în carieră, iar anul acesta ne-am propus încă 3 ediții, în luna ianuarie, martie și aprilie 2016.

   Programul Jump este un set de programe complementare pentru liceeni, înființat în anul 2013, și care are ca scop maximizarea potențialului propriu, orientarea în carieră, dezvoltarea competențelor non-tehnice și conturarea profilului de viitor profesionist în piața actuală a muncii și integrarea în comunitate.

   web: www.jumpout.ro
Facebook: https://www.facebook.com/JumpTimisoara

Vrei sa comentezi?