Bogdan

Câștigarea unei competiții te poate duce mai departe decât îți poți imagina. Bogdan Arosculesei este câștigătorul din 2012 a concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Un tânar creativ, dar ușor timid și nu foarte optimist, care parcă a prins aripi odată ce i-a fost recunoscută valoarea, iar acum are planuri mari pentru viitor.

Competițiile îi motivează pe tineri și le confirmă talentele în care cred, mai ales când miza este mare și este vorba de un concurs național. Aceasta este și experienta lui Bogdan Arosculesei, câștigătorul ediției din 2012 a concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Bogdan este elev în clasa a 12-a la liceul Spiru Haret din București și este pasionat de limba engleză și de jocuri video, iar anul trecut a câștigat marele premiu, o tabară de engleza în Marea Britanie, la celebra universitate Cambridge.

Câștigarea concursului a fost o experiență incredibilă pentru Bogdan și datorită premiului, dar mai ales pentru plusul de încredere în sine pe care l-a dobândit. Un licean timid și nu foarte optimist, s-a trezit deodată în fața unui val de laude și aprecieri venit în special din direcția cea mai vizată: părinții lui. „Cel mai important în experiența concursului a fost că am crescut în ochii părinților. A fost prima oară când m-au încurajat, când am simțit că îmi recunosc valoarea și când i-am văzut cu lacrimi în ochi.”, povestește Bogdan despre emoțiile din timpul anunțării premiilor.

 De fapt, premierea a fost începutul unui proces prin care Bogdan a trecut în întreaga experiență Essay Competition. „Ai crede că nu se schimbă foarte multe în două săptămâni, dar m-am întors de la Cambridge mult mai responsabil și mai matur. Am prins curaj să îmi urmez pasiunea și să ma înscriu la o facultate din străinătate, la o specializare care nici nu există în România – grafica pentru jocuri video.”

Așadar, câștigarea concursului i-a schimbat perspectivele și i-a dat încrederea să-și îndeplinească visul. Acest lucru li se poate întâmpla și altor tineri care îndrăznesc să își pună creativitatea la încercare și să participe într-un concurs care le poate deschide multe drumuri. Totul începe cu un pas simplu, un eseu în limba engleză înscris la Shakespeare School Essay Competition pe site-ul www.shakespeare-school.ro. Important este să îndrăznești!

Vrei sa comentezi?