Consiliul Național al Elevilor a publicat pe Facebook o listă de urări de Crăciun adaptate la sistemul de educație. Nouă ni s-au părut inspiraționale așa că le share-uim și cu tine.

Fie ca, într-o zi, să trăim într-o țară în care elevii să nu mai spere cu ardoare la venirea lui Moș Crăciun, fiindcă au deja toate nevoile satisfăcute de statul român.

Fie ca rechizitele, manualele școlare, cărțile necesare studiului sau regăsite pe listele de „lectură recomandată”, să nu apară doar în ghetuțe în perioada sărbătorilor, ci să reprezinte lucruri la care aceștia au acces în permanență.

Fie ca școala, prin profesorii, baza materială și oportunitățile valorificate, să fie zilnic motiv de zâmbet pentru copii, nu doar la serbările de Crăciun, când li se oferă plase cu dulciuri și fructe drept cadou.

Fie ca cei în puterea cărora stau cele mai importante decizii să realizeze că un sistem de învățământ în care elevii își plătesc singuri transportul până la școală și înapoi, primesc 0 lei pentru performanță, fiindcă „nu sunt bani” nici în bugetul local, nici în bugetul de stat, și sunt victime ale discriminării și bullyingului, nu e un sistem de calitate.

Și fie ca, atunci când ei nu realizează, să existe oameni simpli, ca noi și ca voi, care să-i „colinde” și să le aducă aminte de angajamentele pe care și le-au luat, în discursuri frumos rostite, față de Educație și beneficiarii ei.

Vrei sa comentezi?