studenti-anosr

   Liderii studenților din întreaga țară au participat ieri, 31 iulie, la un manifest prin care și-au exprimat nemulțumirile față de bătaia de joc cu care au fost tratați de Ministerul Educației Naționale în momentul adoptării de modificări ale legii educației, mărșăluind pe ritmuri comuniste și având gurile acoperite cu bandă adezivă neagră.
În acest fel, studenții au sugerat că atitudinea Ministerului Educației este demnă de perioada comunistă și au cerut demisia Miniștrilor de la cârma educației din România, Mihnea Costoiu și Remus Pricopie.

   În timpul protestului, studenții au purtat pancarte înscripționate cu diverse mesaje dedicate domnilor miniștri și au scandat sloganuri precum: ”Universitățile noastre nu-s afacerile voastre!”, ”Țara crește prin studenți, nu miniștri repetenți”, ”Educația e a noastră, nu vrem ordonanța voastră”, ”Legea ați măcelărit, pe studenți i-ați umilit”.

   Principalele nemulțumiri ale liderilor studenților sunt legate de faptul că nu au fost consultați cu privire la emiterea Ordonanței de Urgenă nr. 49/2014 care permite o serie de abuzuri în sistemul educațional și care afectează grav relevanța studiilor: reintroducerea doctoratului la frecvență redusă, posibilitatea rectorilor de a se înscăuna pe viață, reintroducerea politicului în universități sau posibilitatea de a înființa universități private pe persoană fizică.

studenti-anosr

   Liderii studenților se află în aceste zile la Cluj Napoca în cadrul celui mai mare eveniment de dezbatere a problemelor și intereselor studenților, Forumul Organizațiilor Studențești din România, eveniment în care studenții vor analiza situația actuală a sistemului educațional și își vor stabili strategia pentru perioada următoare.

Vrei sa comentezi?