gradinita_copii1

 Ministerul Educației a lansat, în 2010, programul “Fiecare copil în grădiniță”, care stimulează părinții să-și aducă zilnic copiii la grădiniță, oferindu-le tichet sociale condiționate de prezenta zilnică a copiilor la grădiniță. Ca urmare a efectelor benefice ale programului, acesta s-a concretizat într-o propunere legislativă, care a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului Senatului.

Lansat de Asociația OvidiuRo (OvR) și Ministerul Educației, în 2010, Programul “Fiecare Copil în Grǎdiniță” (FCG) stimulează părinții să-și aducă zilnic copiii la grădiniță oferindu-le tichete sociale condiționate de prezența zilnică a copiilor la grădiniță și de participarea părinților la o întâlnire lunară cu profesorii. Copiii se califică pentru FCG pe baza veniturilor familiei, condițiilor de trai și nivelului scăzut de educație al părinților.

Având în vedere efectele benefice ale acestui program pentru copii din familii cu o situație financiarǎ precarǎ, precum și intenția de extindere pe plan național cu impact în domeniul educației și al incluziunii sociale, deputatul PSD Ionuț Savoiu a anunțat că susține, alǎturi de Grupul PSD, împreunǎ cu ceilalți colegi, propunerea legislativǎ privind acordarea unor beneficii sub formă de tichete sociale, în vederea creșterii accesului și prezenței în învățământul preșcolar a copiilor dezavantajați pentru adoptarea acesteia.

În data de 15 iunie a.c., aceastǎ propunere legislativă a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului Senatului, după ce Comisiile de specialitate din cadrul Senatului, Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social au dat avize favorabile, urmând sǎ fie supusǎ spre dezbatere și adoptare de cǎtre Senatul României ca primǎ Camerǎ sesizatǎ și trimisǎ Camerei Deputaților în calitate de Camerǎ  decizionalǎ.

Odată promulgată, legea va permite autorităților administrației locale care doresc implementarea programului FCG să acorde tichete sociale în baza parteneriatelor dintre autoritățile locale și cele județene, respectiv municipale.

Vrei sa comentezi?