În cadrul campaniei naționale „Zâmbetul din cutie”, 51 de școli și grădinițe din București, Ilfov, Constanța și Baia Mare trimit cadouri de Crăciun copiilor săraci din toată țara. Campania a ajuns la cea de-a patra ediție, fiind organizată de Asociația Șansa Ta, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Federației Române de Sport Corporatist și al Romaero Băneasa.

Concert caritabil - 26 noiembrie 2015

   Până pe 15 decembrie, elevii și preșcolarii vor pregăti, alături de părinți și profesori, daruri împachetate în cutii de pantofi. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero și încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la copiii săraci din cele mai îndepărtate colțuri ale țării. În acest an, în preajma Crăciunului, 8000 de copii din 17 județe se vor bucura de aceste cadouri.

   Punctul culminant al campaniei „Zâmbetul din cutie” este concertul caritabil de joi, 26 noiembrie, găzduit de Centrul de conferințe Auditorium Pallady. Începând cu ora 17:00, evenimentul prezentat de Cabral Ibacka va aduce pe scenă artiști precum George Natsis sau Mircea Vintilă și cei mai talentați copii din școlile partenere și din centrele de plasament participante. Biletul de intrare la acest concert, atât pentru elevi, cât și pentru adulți, va fi o cutie cu un cadou ce va face un copil fericit.

   În cadrul acestui eveniment, copiii vor avea parte de multe surprize. Cei prezenți în sală vor putea imortaliza aceste momente cu ajutorul echipei “Cutia cu poze” și vor pleca acasă cu un magnet de frigider drept amintire. De asemenea, se vor putea fotografia cu personajele de poveste venite special pentru ei: Mickey Mouse, ursul panda și pinguinul. În plus, copiii din centre de plasament, invitați la concert, vor primi daruri speciale din partea Kaufland România și a echipei de fotbal Dinamo București.

   Campania umanitară “Zâmbetul din cutie” a fost pentru prima dată organizată în anul 2012, dovedindu-se un mare succes ca număr al darurilor donate pentru copiii săraci. Asociația Șansa Ta a reușit atunci, cu ajutorul copiilor din București și Ilfov, să strângă peste 17.000 de cutii de cadouri.

   Printre instituțiile școlare participante în acest an sunt: Colegiul Național “Mihai Viteazul”, Colegiul Teoretic “Nicolae Iorga”, Colegiul Național “Octav Onicescu”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Jean Monnet, Olga Gudynn International School, The Lauder-Reut Educational Complex, Școala Nr. 45 “Learn With Music”, Colegiul de Arte “Dinu Lipatti”, Școala 11 ,,Ion Heliade”, Școala Mea, Școala “Federico Garcia Lorca”, Școala Nr. 17 “Pia Brătianu”, Școlile nr. 31, 49, 64, 75, 80, 81, 84, 85, 87, 93, 114, 124, 129, 149, 150, 195, 307, Școala Nr. 58 ”Petre Ghelmez”, Școala Gimnazială Nr. 88 ,,Shanghai”, Școala “Nicolae Grigorescu”, Colegiul Național de Muzică “George Enescu”, Mark Twain International School, Școala ADA, Școala Bolintin Deal, Școala Primară “Teddy Bear”, Școala Primară “Kids Palace”, Grădinița Prikindel, Școala Metropolitană ARC, Școala “Mihai Ionescu”, Școala ,,Mircea Eliade”, Școala “Nichita Stănescu” din Baia Mare, Școala Nr. 11 din Constanța.

Vrei sa comentezi?