copii_nascuti_pe_timp_de_crizaUn studiu recent arată că, statistic, copiii născuți în vreme de criză și recesiune sunt mai predispuși la fapte antisociale, droguri și delincvență juvenilă, scrie Daily Mail.

Tinerii născuți în anii ’80 prezintă rate mai ridicate de arestări, furturi, consum de băuturi alcoolice sau tutun. Asta i-a făcut pe cercetătorii de la New York Upstate Medical University să ia în calcul posibilitatea ca cei născuți în această perioadă să aibă aceeași soartă, fiind afectați de recesiunea economică din ultimii cinci ani.

O nouă analiză a datelor cu privire la tinerii născuți în anii 80, efectuată pe un eșantion de aproximativ 9.000 de persoane cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani de către Biroul Național de Statistică, arată că aceia care s-au născut în perioadele de criză (1980-1981 și 1982) au un comportament delicvent mai pronunțat, mai ales dacă s-au născut în zone afectate de rate crescute ale șomajului.

Riscul ca acei copii să fie arestați, să intre într-o bandă, să consume marijuana, alcool sau tutun, este până la 17% mai ridicat în cazul copiilor care s-au născut în zone unde existau rate mai crescute ale șomajului, indiferent dacă aveau părinți șomeri sau nu.

Foto: Daily Mail

Vrei sa comentezi?