ECDL ROMANIA, operatorul licenței European Computer Driving Licence la nivel național, a lansat în parteneriat cu Veranda Mall din capitală programul pilot pentru crearea unui Hub de utilizare a noilor tehnologii IT.

   Începând cu luna februarie, la ECDL EduHub, cei mici vor putea participa la cursuri IT interactive gratuite, elevii își vor testa gratuit competențele digitale pentru Bacalaureat cu simulările ECDL și, cu toții vor putea experimenta noile tehnologii prin demonstrații 3D Printing, având acces la imprimante 3D.

   ECDL EduHub este un nou concept educațional deschis recent în cadrul Veranda Mall din București, care își propune să se dezvolte odată cu noile tehnologii și cu nevoia de competențe IT diverse, fiind un spațiu dedicat tinerilor care trebuie să țină pasul cu tehnologia digitală. Astfel, ei se vor putea bucura de beneficiile vieții și societății informaționale.

   În cadrul acestui program educațional pilot se urmărește crearea unui centru de excelență în utilizarea calculatorului și a noilor tehnologii, de tipul fabricație aditivă – Imprimare 3D, VR – realitate virtuală, robotică, inteligență artificială și altele, prin care tinerii să aibă acces la echipamente moderne.

   Certificările ECDL s-au adresat până recent celor mai uzuale aplicații utilizate în educație și la locul de muncă, dar, pe masură ce aceste cunoștințe sunt dobândite de la o vârstă din ce în ce mai scazută, noi tehnologii devin parte din viața noastră cotidiană și este nevoie de acumularea de cunoștințe în domenii din ce în ce mai dezvoltate.

   Ca prim pas în această direcție, ECDL ROMANIA  a creat, în anul 2016, programa și modulul de certificare pentru noțiuni de baza în imprimarea 3D (ECDL 3D Printing), certificat aprobat la nivel internațional de către ECDL Foundation.

   Toți cei care vor ajunge la ECDL EduHub din cadrul Veranda Mall vor putea asista la demonstrații ECDL 3D Printing, având acces la imprimante 3D.

   Elevii care vor participa la desfașurarea acestui program pilot au posibilitatea să susțina gratuit pretestări ECDL și ulterior, dacă doresc, se pot înscrie în procesul de certificare ECDL pentru obținerea ECDL PROFIL BAC în cadrul unui Centru de Testare Acreditat. ECDL PROFIL BAC permite echivalarea probei de Competențe Digitale din cadrul Bacalaureatului Național. Practic, elevii pot să nu mai susțină această probă obligatorie din cadrul examenului de maturitate de la finalul liceului.

   ECDL EduHub oferă posibilitatea celor mai mici să participe gratuit la sesiuni de cursuri IT interactive. Copiii sunt pasionați de tehnologie și de calculatoare în general, însă printr-o formare adecvată aceștia pot înțelege să folosească dispozitivele și Internetul în mod util și eficient.

   Rezervă un loc la ECDL Eduhub de la mezanin din Veranda Mall sau pe e-mail ecdl@ecdl.ro.

Vrei sa comentezi?