cuvantul-anului-Merriam-Webster

   Cuvântul “cultură” a fost cel mai căutat termen în dicționarul Merriam-Webster în anul 2014. Anunțul a fost făcut chiar de editura care publică dicționarul.

   Decizia a fost luată în baza numărului de căutari ale cuvântului în versiunea online a dicționarului. Editorii au explicat că multe căutări ale acestui cuvânt apar după evenimente importante sau în urma relatărilor din presă asupra unor teme de divertisment sau sport.

   “Cultură” este un cuvânt important în fiecare an în perioada reîntoarcerii la școală. Însă anul acesta căutările s-au extins în afara duratei anului școlar, arătând că folosirea cuvântului cultură, începe să aibă o frecvență cotidiană, apărând de multe ori în combinații precum “cultură populară”, “cultură politică”,’sau “cultură gastronomică”.

   Al doilea cel mai căutat cuvânt conform Merriam-Webster este nostalgie. Cuvântul de origine greacă înseamnă “întoarcerea acasă” dar semnifică și “dorul de casă” în variante mai vechi din engleză. Pe locul trei se află cuvântul insidios, care a fost de altfel și titul unui film de groază. A fost folosit frecvent anul acesta pentru a descrie atacurile informatice sau epidemia de Ebola. Pe locul patru se regăsește cuvântul moștenire, urmat de feminism, pe locul cinci. Pe locul șapte apare cuvântul inovație, un concept ce apare frecvent tratat în diverse cărți și dezbateri publice anul acesta. Lista se încheie cu morbiditate, un termen asociat anul acesta relatărilor și analizelor despre epidemia de Ebola.

   Voi aveți un cuvânt favorit anul acesta?

   Mai jos întreaga listă publicată de Merriam-Webster:

  1. cultură
  2. nostalgie
  3. insidios
  4. moștenire
  5. feminism
  6. je ne sais quoi
  7. inovație
  8. clandestin
  9. autonomie
  10. morbiditate

Vrei sa comentezi?