Centrul de Documentare Europeană „Jean Monnet” din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează cursul gratuit ,, Pași în elaborarea lucrărilor de diplomă” pentru studenții care doresc să elaboreze lucrări ce abordează teme legate de Uniunea Europeană.

curs-lucrare-de-licenta

   Cunoștințele dobândite în cadrul acestui curs vor permite studenților să înțeleagă, pe de o parte, mecanismul prin care se realizează o cercetare, iar pe de altă parte, cerințele unei lucrări academice. De asemenea, aceștia vor învăța care sunt elementele de care se ține cont în alegerea unei teme de studiu, de ce este importantă analiza cantitativă și cum se aplică aceasta în diverse studii, cum se interpretează rezultatele unei cercetări proprii sau din literatura de specialitate.

   În scopul de a realiza o cercetare corectă, bine documentată, pe diferite teme, studenții vor învăța în cadrul acestui curs cum se utilizează analiza calitativă; pentru a stabili un numitor comun al abordărilor teoretice existente în literatură se va folosi analiza comparativă; inducția și deducția pentru a genera ipoteze de lucru, testarea și validarea acestora etc. Informațiile obținute în urma cercetării calitative vor reprezenta punctul de plecare în realizarea unei cercetări cantitative (bazată pe date statistice, cuantificabile).

   Întrebări la care își propune să răspundă acest curs sunt următoarele:

– De unde colectăm informațiile necesare elaborării lucrărilor de licență?

– Cum ne asigurăm de veridicitatea datelor culese?

– De ce este importantă analiza calitativă/cantitativă pentru student?

– Cum formulăm ipoteze de lucru, necesare în lucrările de diplomă?

– Cum testăm ipotezele pentru a vedea dacă acestea se confirmă sau nu?

– Cum interpretăm rezultatele obținute?

– Ce elemente includem în prezentarea lucrării de licență?

   Persoanele intersate să participe la acest curs trebuie să completeze, în perioada 18 – 30 noiembrie 2015, un formular de înregistrare ce este disponibil pe pagina web www.cde.uaic.ro. Persoanele selectate vor primi un mesaj de confirmare prin e-mail în data de 1 decembrie 2015.

   Absolvenții cursurilor vor primi un certificat de absolvire.

Vrei sa comentezi?