Anul acesta, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” îi așteaptă la admitere nu doar pe candidați, ci și pe părinții acestora. Deoarece trecerea de la viața de elev la cea de student presupune schimbări importante nu doar pentru tineri, ci și pentru restul familiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va organiza în premieră o serie de workshopuri gratuite pentru părinți.

studentia-curs-rapid-pentru-parinti

   Sesiunile se vor desfășura în fiecare zi în perioada 18-21 iulie, în intervalul 11.30-12.30.

   Unde: punct de întâlnire Sala Pașilor Pierduți

   Când: luni-joi, ora 11.30

   „Studenția: Curs rapid” este o inițiativă a Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți și va adopta o formulă inedită: în timp ce vor avea loc sesiunile de informare și consiliere pentru părinți, candidații vor beneficia și ei de un workshop gratuit, organizat în paralel. Astfel, viitorii studenți vor putea afla de la consilierii de carieră ai universității despre schimbările pe care le presupune viața la universitate, vor investiga îndeaproape așteptările și temerile lor și vor învăța despre resursele și oportunitățile de care vor beneficia în studenție. În paralel, părinții vor explora, alături de consilierii UAIC, propriile așteptări despre studenția copiilor lor și despre cum pot să îi sprijine cât mai bine pe tineri în tranziția care îi așteaptă.

   Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este singura din România care organizează evenimente dedicate părinților. Conform unui studiu realizat de universitate în anul 2015, jumătate dintre studenți spun că persoanele apropiate continuă să joace un rol foarte important în deciziile lor educaționale, chiar și după vârsta de 18 ani. În plus, numeroase studii internaționale arată că implicarea părinților – nu la nivel academic – ci doar de atitudine și susținere emoțională, îi ajută pe tineri să facă mai ușor tranziția spre viața de student,  ajutându-i să își asume mai multe riscuri, să cunoască oameni noi și să se adapteze noului mediu.

Vrei sa comentezi?