Fundația Noi Orizonturi și ING Bank România lansează proiectul național „Lideri juniori, gata de acțiune!”. Acest proiect va ajuta 680 de tineri, elevi la 40 de licee din țară, să înțeleagă și să aplice în viața de zi cu zi principii sănătoase legate deresponsabilitatea financiară.

SMART si de IMPACT_Fundatia Noi Orizonturi_ING Bank Romania

   Cu sprijinul Fundației Noi Orizonturi și implicarea ING Bank România, 80 de tineri cu abilități de lideri vor fi pregătiți să susțină ateliere de responsabilitate financiară pentru colegii lor de liceu.

   Acești tineri vor fi selectați din rândul membrilor Cluburilor de voluntariat IMPACT din România, formate din elevi ce se implică în comunitate și realizează proiecte ce rezolvă probleme din orașul sau satul în care trăiesc.

   Astfel, cu ajutorul celor 80 de tineri care vor susține ateliere pentru colegii lor, alți 600 de elevi vor învăța lucruri esențiale despre: bugetul personal și de familie (venituri, cheltuieli),economii și investiții, sănătate financiară, instrumente IT utile în gestionarea financiară. Toate acestea, într-un limbaj prietenos și ușor de înțeles de adolescenți.

   În plus, pe parcursul proiectului, Fundația Noi Orizonturi va oferi pe pagina sa oficială de Facebook sfaturi legate de responsabilitate financiară, utile nu doar liceenilor, ci tuturor.

   Proiectul se desfășoară în perioada noiembrie 2015 – mai 2016, sub deviza „$MART și de IMPACT”.

   Acest proiect, inițiat de Fundația Noi Orizonturi, este finanțat de ING Bank România cu suma de 25.300 EUR. Mai multe detalii: aici

Vrei sa comentezi?