donatie-carte

    Curtea  Veche Publishing continuă campania de donații „Cărțile copilăriei în fiecare casă”.

     De această dată la București, cu sprijinul Accenture România.

    Astfel, sâmbătă, 12 aprilie, la ora 10.00, echipa editurii Curtea Veche și reprezentanții Accenture România vor oferi cărți către cei 50 de copii aflați la centrul social de zi al Fundației Sf. Dimitrie din sectorul 3.

   Programului național de lectură “Cărțile copilăriei” este susținut de membrii Familiei Regale a României iar Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, coordonator al programului de donații, va lua parte la eveniment.

    Programul de donații și cluburile de lectură vor fi extinse la nivel național, iar punctul de start a avut deja loc în județul Iași, una dintre zonele cele mai puțin dezvoltate economic ale Europei, cu aproximativ 3.000 de copii beneficiari, din 17 instituții școlare.

   Campania de donații de carte face parte dintr-un program național de lectură pe termen lung, “Cărțile copilăriei”, ce cuprinde, și cluburi de lectură, vizite în școli, întâlniri cu părinți, profesori și elevi și ateliere de lectură în librării.

    Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăți în înțelegerea textelor și lipsa programelor de lectură.

Vrei sa comentezi?