campanie-donatii-de-carte

   Curtea Veche Publishing a dat startul campaniei de donații de carte.

   Evenimentul  “Cărțile copilăriei în fiecare casă” își propune să aducă lectura aproape de copiii din zonele rurale ale țării.

   Astfel, 1300 de copii din șapte sate ale județului Iași au primit volumele colecției Cărțile copilăriei. Seria de cărți stă la baza unui program național de lectură.

  ASR Principele Nicolae al României este implicat activ în campanie, susținând demersurile editurii de a asigura acces la carte celor ce nu își permit acest lucru.

  Copiii din comunitățile incluse în proiect au primit cu emoție și bucurie cărțile oferite. Școlile vizitate nu dispuneau de biblioteci dotate corespunzător sau nu aveau deloc biblioteci, iar cei mai mulți dintre copii nu aveau nici măcar o carte proprie.

  Mai mult, un număr îngrijorător de mare dintre copiii aflați în clasele V-VIII nu pot încă citi cu ușurință.

  Pentru ca donațiile de carte să aibă un efect real asupra dezvoltării copiilor și să îi încurajeze să se apropie de lectură, Curtea Veche Publishing va înființa în cele șapte localități din județul Iasi, cu ajutorul profesorilor de la școlile locale, cluburile de lectură “Cărțile copilăriei”.

  Editura pune la dispoziție gratuit resursele necesare și o metodologie originală, dezvoltată de pedagogi teatrali, și va oferi asistență pe tot parcursul desfășurării cluburilor prin platforma online a campaniei.

Vrei sa comentezi?