provocare-la- lectura

    Pe 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, Curtea Veche Publishing lansează o provocare pentru cei care sunt conștienți de importanța lecturii: 25 de minute de lectură în familie în fiecare zi a perioadei 23-27 aprilie!

     Mai mult, de Ziua Cărții, Curtea Veche Publishing a pregătit cititorilor reduceri de până la 65% la sute de cărți, pe www.curteaveche.ro!

    Statistica arată că, în România din ce în ce mai puțini copii citesc, iar numeroși părinți sunt într-o situație asemănătoare.

   În sistemul educațional rezultatele sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iarRomânia se află printre ultimele țări europene ca număr de cărți citite pe cap de locuitor și grad de alfabetizare. Potrivit Comisiei Europene, peste jumătate dintre români au dificultăți de înțelegere a ceea ce citesc.

   Curtea Veche Publishing propune tuturor celor ce au copii să organizeze 25 de minute de lectură în fiecare zi a perioadei 23-27 aprilie, în care fiecare dintre membrii familiei să citească, pe rând, câte o poveste. Toate familiile care acceptă provocarea și trimit o dovadă fotografică la adresa cartilecopilariei@curteaveche.ro până pe data de 28 aprilie se înscriu în cursa pentru un raft de cărți.

    Curtea Veche Publishing a pus bazele unui program național de încurajare a lecturii, bazat pe colecția „Cărțile copilăriei” și susținut de platforma online http://www.curteaveche.ro/cartilecopilariei/. Programul a fost gândit alături de psihopedagogi pentru a avea un efect real asupra dezvoltării copiilor și cuprinde organizarea pe plan național a Cluburilor de lectură „Cărțile copilăriei”, vizite în școli, întâlniri cu părinți, profesori și elevi, donații de carte în mediul rural, ateliere de lectură în librării.

Vrei sa comentezi?