voluntariat-tineri

   Tinerii din București au o nouă oportunitate de dezvoltare personală și de a se bucura de pasiunile lor, ajutându-i în același timp pe copiii cu mai puține șanse.

    Prin proiectul “Dă-ți pasiunea mai departe”, liceenii, studenții și tinerii profesioniști sunt invitați să le transmită prin joc și activități interactive pasiunile lor copiilor din centre de plasament.

    Proiectul se desfășoară în cadrul programului educațional “Ajungem Mari” al Asociației Lindenfeld.

    Tineri voluntari merg săptămânal în centre sociale pentru a le preda copiilor prin joc și metode non-formale disciplinele care îi pasionează.

   Fie că este vorba de materii din programa școlară,ca matematica, engleza, istoria sau informatica, fie că sunt domenii artistice, ca teatrul, fotografia, muzică sau pictura, învățarea prin joc le dezvăluie copiilor din centre noi perspective și le formează abilități.

   Voluntariatul în centre prezintă mari beneficii și pentru formarea voluntarilor: ei devin mai siguri pe ei, mai responsabili, mai toleranți și mai altruiști, învață să fie profesori și să se descurce în situații noi. Voluntarii nu au nevoie de experiență în predare. Ei vor participa la training-uri despre metodologia predării și educația non-formală și vor avea mentori specialiști din fiecare domeniu.

  Programul de voluntariat este structurat în module de vară și de semestru, timp în care voluntarii merg săptămânal în centre pentru o lecție interactivă de două ore.

   Tinerii formează echipe de câte doi și predau unor grupe de 5-12 copii cu vârste între 4 și 13 ani. Cei care doresc să se alăture proiectului sunt invitați să trimită CV-ul și o scrisoare de intenție la adresa office@ajungemmari.ro până pe 24 iunie, precizând și domeniile de interes.

Vrei sa comentezi?