Dacian Cioloș îi cere președintelui Klaus Iohannis schimbarea ministrului Educației, dar și un nou pact pentru Educație care să prevadă păstrarea aceluiași ministru la învățământ timp de cinci ani.

Cioloș și-a exprimat dorința într-o postare pe Facebook

Tot Dacian Cioloș spune că Ministrul Educației n-ar trebui să fie Monica Anisie. “Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual”, susține fostul premier.

Cioloș a venit și cu o soluție. Viitorul ministru al Educației, ar putea fi ales din grupurile de lucru pentru proiectul ”România Educată”.

”Președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educație, dar, cel mai important, avem nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor. Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice.

De asemenea, după ce elevii români au dat-o în bară la testele PISA, USR a cerut  să fie declarată ”starea de urgență în educație” și a invitat toate partidele la dezbateri pentru a găsi soluții.

Vrei sa comentezi?