fericirea predata in scoli

Un birou permanent al universității daneze VIA va funcționa de acum înainte în România. Totul se întâmplă printr-un parteneriat semnat între VIA University College și Universitatea din București.

Scopul acestuia este de a reduce abandonul școlar prin introducerea conceptului de bunăstare emoțională în școlile din țara noastră.

Metoda daneză de educație prevede ținerea orelor, pe cât se poate, în afara sălii de clasă, accentul pe experiențele practice în locul memorării teoriei, promovarea competențelor individuale ale copiilor.

În Danemarca elevii pot sta desculți la ore, au dreptul și sunt încurajați să vorbească neîntrebați, iar orele de matematică sau fizică pot fi predate cu ajutorul cântecelor sau ale pieselor de teatru.

Pe lângă pregătirea viitorilor pedagogi români după sistemul danez, prin biroul permanent de la București se dorește și deschiderea mai multor creșe daneze.

În prezent, se află în derulare un program în care studenții români învață în Danemarca, iar studenții danezi în România urmând ca la finalul studiilor să obține diplome de la cele două universități.

Vrei sa comentezi?