Să fii părinte nu-i lucru ușor, dar nici imposibil. Dovada e Robert Diaconeasa, care este “Daddy Cool” și îi învață și pe alții cum e cu “parenting-ul” și nu numai. Energic, asumat și cu atitudine, ne-a spus și nouă cum poți să faci lucruri faine într-o țară în care am cam uitat de asta.

Robert a lansat și primul vlog caritabil din România, Amintiri din Copilărie. E vorba de interviuri video cu vedete, pe pagina de Facebook DaddyCool.ro. Vizualizările se transformă apoi în donații pentru copiii din medii defavorizate.

Noi îi urmă baftă & keep up the good work! 🙂

Cum a luat naștere daddycool.ro?

DaddyCool: Hello! Blogul și implicit personajul au luat naștere din dorința de a le arăta oamenilor că se poate avea o viață frumoasă, chiar și după venirea pe lume a unui copil. Că nu e chiar așa de rău pe cât ne sperie cei din jur și că un copil devine, de fapt, cea mai mare motivație ca să fim varianta noastră cea mai bună. Și că putem integra copilul în viața noastră, astfel încât toată lumea să fie fericită.

Povestește-ne puțin despre fetița ta și cum a inspirat relația dintre voi doi blogul daddycool.ro?

DaddyCool: Ingrid mă inspiră în fiecare zi să fiu un om mai bun, iar ea este motorul tuturor acțiunilor mele. Pentru ea, în primul rând, vreau să fiu un exemplu de AȘA DA, apoi pentru oamenii din jur. Cred că e nevoie de modele de tineri care să transmită un mesaj pozitiv, care să aibă o misiune și care să arate că există un dram de speranță în această țară pe care mulți o consideră deja pierdută. Sunt aici și încă mai am putere să lupt și să încerc să educ generațiile viitoare. Să iubească oamenii, să iubească natura, să fie buni și empatici.

Ai urmat sau ai de gând să urmezi cursuri de parenting?

DaddyCool: Nu am urmat și nici nu voi urma. Cred că puterea de a ne crește copiii vine din noi și din experiențele pe care le trăim alături de copiii noștri. E un proces prin intermediul căruia învățăm în fiecare zi. Nu e greșit să urmezi astfel de cursuri, dacă asta simți să faci. La fiecare eveniment de acest gen poți descoperi informații foarte utile, pe care să le aplici apoi, în funcție de caracterul copilului tău. Pentru că toți sunt diferiți, asta e clar.

Ce înseamnă pentru tine a fi un tătic cool?

DaddyCool: Să pui familia înainte de toate. Să fii relaxat. Să fii bun și empatic. Să dai mai departe energie pozitivă și să încerci să fii un exemplu. Să fii cool nu înseamnă să te îmbraci frumos. În fond, părerea mea este că omul îmbracă hainele, nu invers. Degeaba ești o imagine cool, dacă sufletul nu îți e bun.

Există “rețete” de creștere a copilului?

DaddyCool: Singura rețetă pe care eu o cunosc are două ingrediente cheie: dragoste necondiționată și răbdare.

Pe tine personal ce te-a ajutat să devii un părinte bun pentru copilul tău?

DaddyCool: Chiar ea, fetița mea, m-a ajutat să devin un părinte bun. I-am dat dragoste și mi-a oferit dragoste. I-am dat explicații și mi-a oferit atenție. I-am arătat ce înseamnă o familie sănătoasă și unită, iar ea mi-a dat înapoi bucuria că se află în ea. I-am arătat ce înseamnă un stil de viață sănătos, liniștit, echilibrat, cu atenție pentru oamenii din jur și mediu, iar ea l-a adoptat foarte ușor fiindcă nu e nimic forțat. Aceștia suntem noi și e incredibil cât de bine asimilează un copil absolut tot ce e parte din noi. Tocmai din acest motiv avem o sarcină extrem de importantă: să ne modelăm copiii în viitori adulți de care să fim mândri.

Dacă ar fi să dai un singur sfat unui viitor părinte, care ar fi acela?

DaddyCool: Să se bucure de darul de a fi părinte și să trateze relaxat absolut fiecare situație nouă pe care o va întâmpina. Nu e simplu, dar nici complicat. Ce se naște din iubire, tot iubire va da înapoi. Și mai e un aspect important: copiii noștri sunt mult mai puternici și mai inteligenți decât au mulți impresia. Iar de cele mai multe ori vom constata că, de fapt, noi suntem cei care învățăm de la ei.

Sursa foto: Daddycool

Vrei sa comentezi?