ziua-mondiala-a-epilepsiei

    Astăzi se sărbătorește Ziua Mondială a Epilepsiei (Purple Day). Ea este marcată în peste 50 de țări din întreaga lume.

    În România, specialiștii estimează că peste 500.000 de pacienți suferă de epilepsie.

   Asociația Pacienților cu Epilepsie din România – ASPERO încurajează oamenii să poarte culoarea mov, în semn de solidaritate cu cei care au epilepsie. Această culoare este desemnată la nivel internațional simbolul Zilei Mondiale a Epilepsiei pentru că este cea a lavandei – plantă asociată cu singurătatea și izolarea.

    La nivel mondial, unul din 100 de oameni suferă din cauza acestei afecțiuni. De epilepsie au suferit, printre alții, Vincent van Gogh, Ceaikovski, Iulius Cezar, Napoleon Bonaparte și Dostoievski, însă, deși este o boală cunoscută de multă vreme, cauzele sale nu sunt nici acum știute pe deplin.

   În acest an, ASPERO va organiza, timp de două săptămâni, campania „Epilepsia nu este un monstru – privește dincolo de simptome!”, printr-un spot informativ, difuzat la fiecare 30 de minute pe ecranele LCD din toate stațiile de metrou și printr-un poster colantat pe spatele unor autobuze din rețeaua de transport în comun. Mai exact,  pe liniile 104, 135, 168 și 330 din Capitală.

   De asemenea, aproximativ 300 de taxiuri vor arbora stegulețe de culoare mov care vor conține mesajul emblematic al acestei campanii, iar în piețele Unirii, Romană, Victoriei, Charles de Gaules, Presei Libere și Domenii vor fi amplasate bannere care promovează Purple Day.

   Purple Day se va încheia în Capitală cu un flashmob susținut de un grup de dansatori pasionați de tango în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), pe lângă fântâna arteziană, între orele 17.30 și 19.00.

   În luna mai, ASPERO va mai organiza un traning de informare pentru profesorii din București, privind promovarea unei atitudini adecvate față de elevii cu epilepsie.

Vrei sa comentezi?