ziua-mondiala-antidrog

Pe 26 iunie este aniversată Ziua Mondială Antidrog. 

Scopul acesteia este de a sensibiliza membrii comunității pentru adoptarea unei atitudini active în prevenirea și reducerea consumului de droguri.

Mesajul din acest an al manifestării este “Alege sănătatea ca prioritate în viață, nu drogurile!”.  Astfel, se trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea cererii de noi substanțe cu proprietăți psihoactive  și efectele nocive pe care acestea le au asupra sănătății.

De Ziua Mondială Antidrog, Ministerul Educației, Palatul Național al Copiilor și Asociația Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului organizează cea mai mare expoziție antiviolență și antidrog din Europa.

Studenți și elevi de liceu expun cea mai mare pânză pictată din Europa cu mesaje împotriva violenței și împotriva drogurilor.

Picturile sunt realizate pe o pânză de 300 de metri, de către studenți și elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a.

Pânza se va întinde pe suprafața cuprinsă între locul unde funcționează Jandarmeria Română (str. Academiei) și gura de metrou de la Universitate.

Expoziția va fi accesibilă tuturor de la ora 10 până la ora 20.

De la ora 12, personalități ale lumii culturale, academicieni, reprezentanți ai societății civile, demnitari și cei 2.500 de tineri voluntari, dintre care unii autori ai pânzei expuse, vor sublinia două mesaje importante: „Nu, violenței!, Nu, drogurilor!”.

Vrei sa comentezi?