Care sunt principalele comportamente de risc care îi pot afecta pe elevii de gimnaziu, care sunt consecințele lor fizice și emoționale și cum se poate ajunge la abandon școlar?
Care sunt principalele comportamente de risc care îi pot afecta pe elevii de gimnaziu, care sunt consecințele lor fizice și emoționale și cum se poate ajunge la abandon școlar? Am încercat să aflăm răspunsurile împreună cu elevii școlilor partenere în proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“.

Consumul de substanțe, inclusiv alcool și tutun, anturajul periculos sau nevoia de a fi acceptat și validat de așa-zișii prieteni sunt printre comportamentele de risc despre care tinerii de gimnaziu cred că ar putea avea consecințe nedorite și ar putea conduce la abandon școlar. La acestea se adaugă lipsa de informare și de comunicare cu familia, profesorii și psihologii școlari. La finalul întâlnirii, elevii au gândit propria campanie de de prevenire a comportamentelor de risc.

Proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ este implementat de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație și are două componente principale:una de prevenire, în care tinerii discută împreună cu formatorii despre prevenirea sarcinilor nedorite în rândul tinerilor și discriminarea de gen, dar și o a doua componentă în care elevii participă la un concurs de dezbateri.

Proiectul se derulează în perioada decembrie 2018- mai 2019 și este cofinanțat de Ambasada Franței.

Vrei sa comentezi?